Strona Główna Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
oświadczenie o gotowości instalacji
Autor Wiadomość
dawid2157 
Uczestnik forum


Dołączył: 14 Wrz 2019
Posty: 1
Skąd: Pułtusk
  Wysłany: 14-09-19, 21:18   oświadczenie o gotowości instalacji

Witam. Mam pytanie. Posiadam sep e i d w zakresie kontrolno pomiarowym ale nie posiadam działalności gospodarczej. Mogę wystawić oświadczenie o gotowości instalacji do energi? Chodzi o własny dom w którym sam zrobiłem instalację. Czy wystarczy pieczątka imienna ?
 
     
grzeko1 
Uczestnik forum
grzeko1


Pomógł: 31 razy
Wiek: 49
Dołączył: 08 Gru 2007
Posty: 164
Skąd: woj. mazowieckie
Wysłany: 04-10-19, 22:33   

Witam.
Dla siebie i rodziny możesz zrobić. Gdybyś chciał wystawić protokoły dla obcych
może się odezwać skarbówka.
Pozdrawiam.
_________________
Pozdrawiam
Grzesiek
 
   
     
topmir 
Uczestnik forum
topmir


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 06 Gru 2007
Posty: 100
Skąd: świętokrzyskie
Wysłany: 07-10-19, 23:34   Re: oświadczenie o gotowości instalacji

dawid2157 napisał/a:
Witam. Mam pytanie. Posiadam sep e i d w zakresie kontrolno pomiarowym ale nie posiadam działalności gospodarczej. Mogę wystawić oświadczenie o gotowości instalacji do energi? Chodzi o własny dom w którym sam zrobiłem instalację. Czy wystarczy pieczątka imienna ?

Wybacz ale ja nigdy nie przyjąłbym oświadczenia od osoby tak lekceważącej pisownię lub niewiedzącej co posiada.
Kol. posiadasz Świadectwo Kwalifikacji "E" i "D" wydane przez SEP, a skoro posiadasz to musisz wiedzieć do czego ono Ciebie uprawnia a skoro nie wiesz to pewnie jesteś kolejnym "piekarzem " ( to nie jest dyskredytowanie tego zawodu) który "zdał" egzamin
P.S.
Możesz i za to odpowiadasz -podajesz nr Świadectwa.
 
     
kkas12 
Aktywny uczestnik forum


Pomógł: 169 razy
Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 2333
Skąd: Oborniki Śl
Wysłany: 11-10-19, 21:10   

Nie wiem jak to wygląda u innych dostawców, (pewnie tak samo) ale w TAURON'ie (druk ZI) nie musisz zgłaszać gotowości jako wykonawca instalacji. Możesz występować jako właściciel czy zarządca obiektu.
_________________
pozdrawiam
Krzysiek
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group